Eerste Dag van de Levensvragen op 25 juni a.s.

Vrijdag 25 juni wordt landelijk aandacht besteed aan de eerste editie van de Dag van de Levensvragen en terecht!

Met de invoering van de Dag van de Levensvragen hoopt men extra aandacht te vestigen op dit onderwerp en de opties die er zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden tot ondersteuning voor mensen die hieraan omwille van hun persoonlijke situatie behoefte hebben. Levensvragen, of noem het bestaansvragen, zijn niet altijd gemakkelijk om onder de aandacht te brengen. Waar gaat het eigenlijk over en bij wie moet je zijn als je er meer van wilt weten? Door heel het land heen worden op deze dag diverse activiteiten georganiseerd om duidelijk te maken wat levensvragen zijn en hoe je deze bespreekbaar maakt. Neem een kijkje op de website van geestelijkeverzorging.nl daar kun je alle activiteiten vinden.

Centrum Levensvragen in de regio Drechtsteden Gorinchem e.o.

In de regio Drechtsteden Gorinchem e.o. bestaat het Centrum Levensvragen nu anderhalf jaar. Bij het Centrum werkt een team Geestelijk verzorgers die bij uitstek deskundig zijn in het bespreken en bespreekbaar maken van levensvragen. Het team is er voor iedereen, of je nu (kerkelijk) gelovig bent of juist niet. We merken dat de gesprekken gewaardeerd worden en zien een groeiende behoefte aan deze vorm van ondersteuning. Voor mensen boven de vijftig jaar en mensen in de palliatieve fase van hun leven met hun naasten zijn de gesprekken gesubsidieerd. Daardoor zijn er geen kosten aan de gesprekken verbonden.

Hebt u een vraag of wilt u een gesprek aanvragen voor u zelf of voor een cliënt? Het centrum is telefonisch te bereiken op (078) 203 23 45 en per mail via: coordinator@centrum-levensvragen.nl. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van het centrum Levensvragen in deze regio.

Deel dit bericht
Scroll to Top