Start landelijk initiatief ‘Aandacht voor elkaar’

Vandaag start het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ in Congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. Hier gaan minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een kleine setting in gesprek met Brabanders die op verschillende manieren geraakt zijn door het coronavirus. Ook de beroepsgroep geestelijke verzorging is hierbij vertegenwoordigd in de persoon van Mustafa Bulut (werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch en het ETZ in Tilburg). Alle gesprekken zijn informeel en draaien om de persoonlijke verhalen van de  gasten.

Dit landelijke initiatief wordt georganiseerd omdat het coronavirus veel vraagt van de maatschappij en de mentale weerbaarheid van alle Nederlanders. Er is verlies op alle fronten. Mensen die ziek worden of een dierbare verliezen. Ondernemers die harde klappen krijgen. Mensen die hun baan verliezen. Jongeren die beperkt worden in alles wat belangrijk is als je jong bent. Mensen die eenzaam zijn. Corona is daarmee een virus dat niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk slopend kan zijn.

Heeft u of heb jij in deze crisistijd behoefte aan een gesprek met een geestelijk verzorger? Sinds vorig jaar is geestelijke verzorging ook beschikbaar voor mensen in de thuissituatie. Hieraan zijn voor de hulpvrager geen kosten verbonden. Ontdek op deze site of geestelijke verzorging in uw situatie helpend kan zijn. Leg contact via het landelijk telefoonnummer van de centra voor levensvragen 085 004 3063 of bel direct met het Centrum Levensvragen Drechtsteden Gorinchem e.o. op 078 203 2345. Dit nummer wordt alle dagen beantwoord tussen 8uur en 22uur. Liever een mail sturen? Onze coördinator Jan Piet Vlasblom is bereikbaar op coordinator@centrum-levensvragen.nl

Omroep Max en de NOS
Na de bijeenkomst in ’s-Hertogenbosch zijn beide bewindspersonen vervolgens te gast bij een uitzending van ‘Tijd voor Max’. Ook hier is Mustafa Bulut als gast uitgenodigd om aan het programma deel te nemen. Het wordt vanaf 17.10 uur live uitgezonden op NPO 1. De NOS besteedt diezelfde avond tijdens het 8 uur journaal ook aandacht aan het initiatief. De omroep maakte onder meer een portret van Mustafa.

bron: VGZG

Deel dit bericht
Scroll to Top