Werkwijze

Hebt u behoefte aan een gesprek over vragen die u bezighouden? En kunt u daarvoor niet terecht bij mensen in uw directe omgeving, of bespreekt u dit liever met iemand buiten uw directe kring van familie of vrienden?  Dan kunt  u een beroep doen op een consulent van het Centrum Levensvragen. Onze consulenten zijn werkzaam in de gezondheidszorg en gespecialiseerd in levensvragen en zingeving. Deze begeleiders bieden u de gelegenheid in een aantal gesprekken op verhaal te komen. Dit geldt voor iedereen, gelovig of niet.

Als u zich afvraagt of begeleiding door een consulent levensvragen in uw situatie zinvol is, kunt u contact opnemen met onze coördinator Johanna Kleingeld. U kunt dit doen door te bellen met (078) 203 23 45 – dit nummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 – 18.00 uur – of door ons contactformulier in te vullen. Binnen twee werkdagen ontvangt u een reactie. U kunt zelf contact opnemen met de coördinator van het Centrum Levensvragen, maar u kunt ook aan uw huisarts of de praktijkondersteuner van de huisarts vragen dat te doen.

Na uw aanmelding brengen we u zo snel mogelijk in contact met een consulent levensvragen die bij u past. Deze consulent is opgeleid om ondersteuning te bieden bij al die vragen waar niet zo-maar een antwoord op is te geven. Hij of zij biedt geen kant-en-klare oplossingen, maar geeft u meer inzicht in uw vragen en hoe u verder kunt met die vragen.

Wie krijg ik toegewezen?

Het is belangrijk dat de gesprekken aansluiten bij uw kijk op het leven en uw levensovertuiging. Hoewel alle bij het Centrum Levensvragen aangesloten consulenten geschoold zijn om iedereen te kunnen ondersteunen zoeken we na uw aanmelding iemand die zo goed mogelijk aansluit bij uw vragen en behoeften.

Gesprekken kunnen bij u thuis plaatsvinden, maar als u het prettiger vindt ergens anders te praten kan dat ook, bijvoorbeeld in de praktijkruimte van de consulent of bij de instelling waar deze werkzaam is. Het Centrum Levensvragen heeft geen eigen bezoekadres.

Onze consulenten hebben een beroepsgeheim. Alles wat u met hem of haar deelt, is vertrouwelijk en mag alleen met uw toestemming worden besproken met anderen. 

Kosten

Aan de gesprekken met een consulent levensvragen zijn voor u geen kosten verbonden. De begeleiding  van thuiswonende ouderen en mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten wordt bekostigd vanuit de subsidieregeling Geestelijke verzorging in de eerste lijn van het ministerie van VWS.  Voor mensen die buiten deze doelgroep vallen werft het Centrum Levensvragen particuliere fondsen.

Contact met het Centrum Levensvragen

Als ik mijn hele leven bij elkaar optel, dan kan ik eigenlijk best trots zijn…

Geestelijke Verzorging
2021-06-02T11:40:55+00:00

Omdat ik sinds 3 maanden mijn man heb verloren aan de dood, en ik dementie heb, ben ik heel eenzaam en voel mij verloren in mijn grote huis….

Geestelijke Verzorging
2021-06-02T11:53:05+00:00

Ik zal haar zo vreselijk missen…

Geestelijke Verzorging
2021-06-02T11:52:28+00:00

Het lucht mij echt op om te kunnen vertellen wat mij bezighoudt…

Geestelijke Verzorging
2021-06-02T11:51:52+00:00
0
0
Geestelijke Verzorging

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

  Ons werkgebied

  1. Ridderkerk
  2. Alblasserdam
  3. Molenlanden
  4. Vijfheerenlanden
  5. Zwijndrecht
  6. Hendrik-Ido-Ambacht
  7. Papendrecht
  8. Sliedrecht
  9. Hardinxveld-Giessendam
  10. Gorinchem 
  11. Dordrecht
  Scroll to Top