Werkwijze

Hebt u behoefte aan een gesprek over vragen die u bezighouden? En kunt u daarvoor niet terecht bij mensen in uw directe omgeving, of bespreekt u dit liever met iemand buiten uw directe kring van familie of vrienden?  Dan kunt  u een beroep doen op een geestelijk verzorger van het Centrum Levensvragen. Zij zijn werkzaam in de gezondheidszorg en gespecialiseerd in levensvragen en zingeving. Zij bieden u de gelegenheid in een aantal gesprekken op verhaal te komen. Dit geldt voor iedereen, gelovig of niet.

Als u zich afvraagt of begeleiding door een geestelijk verzorger in uw situatie zinvol is, kunt u contact opnemen met onze coördinator Johanna Kleingeld. U kunt dit doen door te bellen met 06 – 30 80 59 00 – dit nummer is dagelijks bereikbaar van 9.00 – 17.00 uur – of door ons contactformulier in te vullen. Binnen twee werkdagen ontvangt u een reactie. U kunt zelf contact opnemen met de coördinator van het Centrum Levensvragen, maar u kunt ook aan uw huisarts of de praktijkondersteuner van de huisarts vragen dat te doen.

Na uw aanmelding brengen we u zo snel mogelijk in contact met een van onze geestelijk verzorgers. Zij zijn opgeleid om ondersteuning te bieden bij al die vragen waar niet zo-maar een antwoord op te geven is. Hij/ zij biedt geen kant-en-klare oplossingen, maar geeft u meer inzicht in uw vragen en hoe u daarmee verder kunt.

Wie krijg ik toegewezen?

Het is belangrijk dat de gesprekken aansluiten bij uw kijk op het leven en uw levensovertuiging. Hoewel alle bij het Centrum Levensvragen aangesloten geestelijk verzorgers geschoold zijn om iedereen te kunnen ondersteunen zoeken we na uw aanmelding iemand die zo goed mogelijk aansluit bij uw vragen en behoeften.

Gesprekken kunnen bij u thuis plaatsvinden, maar als u het prettiger vindt ergens anders te praten kan dat ook. Het Centrum Levensvragen heeft geen eigen bezoekadres.

Onze geestelijk verzorgers hebben een beroepsgeheim. Alles wat u met hem of haar deelt, is vertrouwelijk en mag alleen met uw toestemming worden besproken met anderen. 

Kosten

Aan de gesprekken met een geestelijk verzorger zijn voor thuiswonende ouderen vanaf 50 jaar en mensen in de palliatieve fase en hun naasten geen kosten verbonden. Deze gesprekken worden vergoed vanuit de subsidieregeling Geestelijke verzorging in de thuissituatie van het ministerie van VWS. De stichting werk er aan om d.m.v. fondsenweving een budget te verwerven zodat ook andere doelgroepen van deze gesprekken gebruik kunnen maken. 

Contact met het Centrum Levensvragen

Als ik mijn hele leven bij elkaar optel, dan kan ik eigenlijk best trots zijn…

Geestelijke Verzorging
2021-06-02T11:40:55+00:00

Het lucht mij echt op om te kunnen vertellen wat mij bezighoudt…

Geestelijke Verzorging
2021-06-02T11:51:52+00:00

Omdat ik sinds 3 maanden mijn man heb verloren aan de dood, en ik dementie heb, ben ik heel eenzaam en voel mij verloren in mijn grote huis….

Geestelijke Verzorging
2021-06-02T11:53:05+00:00

Ik zal haar zo vreselijk missen…

Geestelijke Verzorging
2021-06-02T11:52:28+00:00
0
0
Geestelijke Verzorging

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Ons werkgebied

 1. Ridderkerk
 2. Alblasserdam
 3. Molenlanden
 4. Vijfheerenlanden
 5. Zwijndrecht
 6. Hendrik-Ido-Ambacht
 7. Papendrecht
 8. Sliedrecht
 9. Hardinxveld-Giessendam
 10. Gorinchem 
 11. Dordrecht
Scroll to Top